f cipe blog powstał przy udziale snm/bwr i jest fcipe blogiem dotyczącym życia i śmierdzi hedonistów całkiem fcipe działających na terenie kraju jak również świata! auo!
poniedziałek, 14 kwietnia 2008
Zychowicz - Zakład masarski
Zawsze Świeże Wyroby Swojskie
Zakład Masarski z siedzibą w Daleszycach jest firmą założoną przez Henrykę Zychowicz w 1990 roku. Zakład zajmuje się skupem żywca, ubojem, przetwórstwem oraz sprzedażą szerokiej gamy asortymentów głównie na terenie województwa świętokrzyskiego. Wiodącą produkcję zakładu stanowią wyroby swojskie tj. kiełbasa swojska oraz kiełbasa wiejska pieczona, które są kojarzone z Zakładem już od samego początku istnienia zakładu.
Początkowo firma zajmowała cztery niewielkie pomieszczenia: ubojnię, halę produkcyjną, chłodnię oraz halę sprzedaży i zatrudniała 12 pracowników. Jednak szybko uzyskana dobra pozycja na rynku lokalnym pozwoliła na znaczny rozwój Zakładu już w pierwszym okresie działalności. W kolejnych latach rozpoczęła się rozbudowa bazy produkcyjnej poprzez przeprowadzanie remontów, modernizacji oraz rozbudowy zakładu.
Zakład spełnia wszystkie warunki sanitarno-weterynaryjne, jakie nakładają aktualne przepisy, jednak stale prowadzona jest rozbudowa i modernizacja zakładu. Pozwoli to na poprawę warunków pracy i jakości wyrobów, zwiększenie skali produkcji oraz dostosowanie zakładu do warunków i wymogów weterynaryjnych obowiązujących w Unii Europejskiej.
Źródła sukcesów Właściciel Zakładu upatruje w dobrze dobranej załodze - odpowiedzialnej, kompetentnej i lojalnej. Wszyscy pracownicy są wyjątkowo oddani firmie, dzięki czemu dotrzymuje ona kroku konkurencji i stale podnosi jakość produkowanych wyrobów. Wszystkie produktu mają natychmiastowy zbyt, bo smak zawdzięczają pracy nie tylko doświadczonej załogi, ale także doskonałemu surowcowi.
Obecnie Zakład posiada następujące działy produkcyjne: rozbiór mięsa wieprzowego i wołowego, produkcję mięsa mielonego, produkcję wędlin, peklownię mokrą, ubój, produkcję podrobów i wyrobów garmażeryjnych, dział obróbki termicznej - wyposażony w nowoczesne komory wędzarniczo-parzelnicze typu Atmos oraz w tradycyjne wędzarnie oraz magazyny chłodnicze. Aktualnie firma zatrudnia około 80 pracowników, zajmuje się również organizacją praktyk zawodowych dla uczniów i absolwentów Zespołu Szkół Przetwórstwa Spożywczego w Kielcach.
W ubiegłym roku firma rozpoczęła produkcję wędlin drobiowych poszerzając w ten sposób szeroki już asortyment. Obecnie obejmuje on oprócz wszystkich rodzajów mięs wieprzowych i wołowych, ponad 100 pozycji różnych gatunków wędlin i wyrobów garmażeryjnych.
Specjalnością zakładu są wyroby typowo swojskie, m.in. kiełbasa swojska, kiełbasa wiejska pieczona oraz cała gama salcesonów, które produkowane są według staropolskiej receptury, bez konserwantów.
Stale wprowadzane są nowe asortymenty, żeby w pełni zaspokoić oczekiwania nawet najbardziej wymagających klientów. W związku z wprowadzeniem systemu HACCP, cały proces produkcyjny podlega pełnej kontroli, aby wyroby gotowe w pełni odpowiadały standardom jakościowym i bezpieczeństwa zdrowotnego.
ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
3 komentarze:
najebał ja na te wendliny do chuja
nie dla psa kielbasa huju
mnie to dowożo towarowem pocingiem habanine znajome maszynisty!
Prześlij komentarz